Home Cazan tuica cupru
Cazan tuica cupru
Cazan de tuica cupru PDF Imprimare Email
Cazan tuica cupru
Scris de irina86   
Luni, 18 Iulie 2011 13:05
Un cazan de tuica din cupru este un alambic, este un cazan special creat pentru fierberea si distilarea fructelor fermentate cu scopul de a obtine bautui alcoolice aromate. Ructele fermentate trebuiesc completate cu apa pentru a nu se prinde pe fundul cazan de tuica cupru, acestea sunt fierte pana cand se evapora apa din ele.

Se formeaza aburi din apa continuta de fructele fermentate si pe teava de scurgere, pe serpentina racita a cazan de tuica cupru se condenseaza. Condensul curge intr-un recipient special, este racit si apoi pus la pastrat.

Rezultatul obtinut din cazan de tuica cupru este chiar tuica, sau rachiu daca este obtinut din fermentarea a altceva decat prune. In unele zone fructele fermentate sunt strivite, uneori inainte de fermentatie, alte ori nu sunt strivite deloc iar alte dati chair in mijlocul fermentatiei.

In anumite zone samburii sunt scosi de la prume inainte de a fi puse prunele fermentate in cazan tuica de cupru. Un cazan de tuica cupru are o foarte buna conductivitate termica deoarece materialul din care este facut are o mare capacitate de a transmite caldura atunci cand este supus unei diferente de temperatura.

Din acest motiv un cazan de tuica de cupru face tuica mai repede si mai bine. Fructele fierb mai usor iar tuica rezultata este mai tare si mai gustoasa. Fizic fenomenul care se intampla intr-un cazan te tuica de cupru este simplu.

Deoarece alcoolul are o temperatura de fierbere mai joasa decat apa si o temperatura de condensare mai joasa, intr-un cazan de tuica din cupru de calitate, solutia rezultata va avea mai mult alcool decat apa, bautura va fi mai tare si va avea un miros si un gust mai pregnant. 


Sondaje

Ati folosi un cazan de tuica in propriul apartament?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com